Aineenopettajaharjoittelijoiden sisäänheitto Abittiin

Jyväskylän normaalikoulussa järjestettiin 22.9.2016 kaikille meneillään olevan lukuvuoden aineenopettajaharjoittelijoille Abitti-koulutus osana Erilaiset oppimisympäristöt -teemapäivää. Jokainen opettajaharjoittelija osallistui Mika Antolan (matematiikan lehtori, lukion vararehtori) ja Kirsti Kosken (lukion rehtori) organisoimaan koulutukseen. Näin noin 200 opettajaharjoittelijaa sai päivän aikana kosketuksen sähköisiin kokeisiin.

Opettajaharjoittelijat oli ohjeistettu ennakkoon ottamaan oma kannettava tietokone mukaansa ja selvittämään, kuinka se käynnistetään USB-tikulta. Lisäksi oli pyydetty tutustumaan netissä olevaan Abitti-sivustoon. Mikäli omaa konetta ei ollut, koulu tarjosi kannettavan tietokoneen käyttöön. Koeympäristö mahdollistettiin koulun auditorioon Nettiniilon avulla, ja koetehtävinä käytettiin viime viikolla YTL:sta lukioihin saapunutta harjoituskoetta. Auditorio täyttyi tekemisen meiningistä, ja ongelmatilanteissa täsmätukea sai tilaisuuden vetäjiltä sekä vertaistukea vieressä istuvalta opettajaharjoittelijalta.

yleiskuva

Opettajaharjoittelijoita puhututtivat Abitti-järjestelmän käytännön testaamisen jälkeen mm. seuraavat kysymykset:

”Tuntuu hirveen kankeelta tää järjestelmä… Miten matikan kanssa onnistuu?”

”Joskus voi tulla sähkökatko. Mitä sitten tehdään?”

”Minkälaista palautetta lukiolaisilta on tullut?”

”Miten sähköiset kokeet hoidetaan yläkoululaisten kanssa?”

”Miten tietoturva on hoidettu?”

”Minkälainen investointi tämä on kouluille?”

”Mitkä ovat parhaat edut verrattuna jo olemassa olevaan yo-kokeeseen? Entä mitä huonoja puolia on?”

”Miten opiskelijat käytännössä valmistetaan kokeen tekoon?”

”Miten lisäaikaa tarvitsevat otetaan huomioon?

tietokoneen-naytto

Mika Antola ja Kirsti Koski vastasivat kaikkiin kysymyksiin parhaimman taitonsa mukaan ja olemassa olevin tiedoin. Juuri parhaillaan menossa olevista sähköisistä yo-kokeista saatiin tuoreinta tietoa mm. tehtävätyypeistä ja kokemuksia jaettavaksi. Aineenopettajaharjoittelijat saivat tilaisuuden lopuksi vielä pari jälkitehtävää: 1. Luo itsellesi tunnus Abitti-järjestelmään.        2. Tee omille oppitunneillesi Abitti-testi tai -koe harjoitteluvuoden aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s