Tavoitteet

Toimintakulttuuri

Hanke kehittää harjoittelukoulujen lukioissa digitaalisessa toimintaympäristössä tapahtuvaa yhteisöllistä, entistä vuorovaikutteisempaa, yhdessä tekemisen ja oman osaamisen jakamisen kulttuuria. Hanke kokeilee uuden LOPSin teemaopintoja ja aihekokonaisuuksia. Lukiolaisia innostetaan hakemaan oppimiskokemuksia myös koulun ulkopuolelta. Tavoite on osallistaa nuoret entistä enemmän työskentelyn suunnitteluun, toteutukseen ja reflektointiin.

Arviointi

Muutos summatiivisesta mittaamisen kulttuurista oppimisen edistämiseen ja tukemiseen vaatii vuosia ja edellyttää koko arviointikulttuurin muutosta. Arviointia uudistetaan ja kehitetään sähköisenä niin formatiivisella, oppimisen prosessia tukevalla kuin summatiivisella tuloksia arvioivalla tasolla. Luodaan palautemuotoja, joiden avulla oppimista edistetään entistä yksilöllisemmin ja tehokkaammin. Opettajajohtoisen ja kontrolloivan arvioinnin tilalle tuodaan monipuolisia arviointikäytäntöjä, joissa opiskelija on itse aktiivinen toimija. Itse- ja vertaisarviointiin luodaan mallinnettavia menetelmiä.

Monipuolistetaan tapoja tunnistaa ja tunnustaa opiskelijan osaamista ajasta ja paikasta riippumattomilla arviointimenetelmillä, esim. e-portfolio, tenttihuonemalli, koti-, konferenssi- ja ryhmäkokeet.

Hankkeen kuvaus

Hanke hyödyntää valmista eNorssi-verkostoa ja sen kahdeksaa harjoittelukoulun lukiota. Jokaisessa lukiossa on kehittämistyöryhmä ja yhdyshenkilö. Valtakunnallisesti toimitaan aineryhmäverkostoina ja rehtoriryhmänä (vastaa hankkeen etenemisestä ja taloudesta). Verkostot kokoontuvat etänä, lähitapaamisissa ja seminaareissa. Verkostot pitävät online-kokouksia ja webinaareja, tuottavat yhdessä materiaaleja tai ajatustenvaihtoa eri alustoilla.

Hanke perustuu runsaaseen vuorovaikutteisuuteen ja avoimeen jakamisen kulttuuriin verkoston sisällä, sidosryhmille ja julkisuudessa. Työnjaosta eri harjoittelukoulujen kesken sovitaan syksyllä 2015.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s